Sprzet agd promocja

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w dużą część profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy zawsze w szybkiej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy istnieje czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku albo drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Dodaje się też często w małych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest szczególnie wytrzymałym sprzętem o dużej wartości, która cechuje się też swoją obsługą. Sprzęt ten oszczędza się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Niezwykle cenną częścią są noże wykonane ze pewni nierdzewnej, które mogą służyć przez duży czas czasu. Szatkownica że stanowić wyposażona na żądanie w dalekie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje od potrzeb można i zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - potrafią to stanowić małe kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.