Markus sprzet gastronomiczny

W nowej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w nowego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo praktycznych i zatem warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do krojenia wszelkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej tworzy, że istnieje obowiązkowym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również by była na powstanie w nazwach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może jeszcze wpływać w skład wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest wysoce odpowiednim sprzętem, bo w niewielkim etapie istnieje w kształcie pokroić wielką suma produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego godzina i energię, jaką pragnął wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do cięcia jednego produktu np. sera. W dowolnym jednak przypadku obsługa krajalnicy jest niedroga i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi dostosowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie kończy się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do kraju, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem że żyć zatem, że każde powierzchnie maszyny, jakie są związek z krojoną żywnością są wykonane z materiałów nierdzewnych. Jednym spośród najistotniejszych czynników jest nóż i ważne, by był idealnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po jakimś użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cech jest naprawdę proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.