Jedzenie elk dowoz

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego sposobu atrakcję dla mojej dziewczyny. W programach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo komfortowe danie, ale same trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć spośród nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W istocie mógłbym stwierdzić, że początkujący, bo obecne byłoby przy prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety miałem problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, jednak nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chorujemy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której właśnie nie mam). Postanowiłem, że dam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba też warzywa najpierw obrać i pokroić. Podejmował się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem mocno w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na swój palec... No, tylko jako istotny mężczyzna nie dałem za wygraną. Wpadłem na plan - szatkownica do warzyw. Więc był właściwie strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to znowu nie musiałem bać się o proste działanie przy użyciu szatkownicy. Jak to wszystko było teraz gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście kiedy na obrazie ze strony internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to zrobić dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te chwila minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Luba była zaczęta i doskonała szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.